C'est la vie...

That's life...
Dihempas ombak...
Terdampar buih
Menanti waktu pulang ke laut
Begitu rindu dipisah takdir
Meniti saat bersulam cinta
Lihat...lihat
Ke dalam mataku
Cintamu bertakhta
Sebelum ku kenal dirimu siapa
Aku tak kenali apa itu cinta
Setelah ku kenal dirimu sebenar
Kau cinta sejati ku sandarkan jiwa
Digilis angin
Tercarik awan
Menanti detik sebelum hujan
Begitu sendu diguris resah
Meniti hari bersulam tangis
Takkan berganjak pendirianku ini
Selagi kita tak kembali bersatu
Takkan berubah perasaanku ini
Biar digugat
Biar dicabar
Biar dihalang
Sebelum ku kenal dirimu siapa
Aku tak kenali apa itu cinta
Setelah ku kenal dirimu sebenar
Kau cinta sejati kusandarkan jua.......


orang budak itam

Links:

o Leez
o TentangSeorangLelaki
o NyahAyue
o Harrist
o Badin
o Adam
o Nizam Zakaria
o Apess
o Got no work ah?
o AsamGaram
o Sabak

Tagboard:
.::Jom chat?::.

Forum:
.::Mari kita berdiskusi...::.
Lets discuss...
APAKAH PENDAPAT ANDA?
Bolehkan alat ini membantu anda mendapatkan 6 packs idaman ramai?

Semestinya boleh! (Sebab pernah cuba)
Boleh kot (Belum pernah cuba, esok kot)
Tak boleh! (Tak yakin dengan product sebegitu)
Propah! (Dah cuba nak dekat 1000 kali, perut boyak jugak!)
Tak tau (Have no idea, what's the product all about)
Tak boleh terima la exercise-exercise ni!
Tak sure la (Tak penah cuba, so tak tau la kesannya, nanti tanya kat Quantum Showcase ok?)


Contact me:

o e-mail

Archives:

10/01/2003 - 11/01/2003 11/01/2003 - 12/01/2003 12/01/2003 - 01/01/2004 01/01/2004 - 02/01/2004 02/01/2004 - 03/01/2004 03/01/2004 - 04/01/2004 04/01/2004 - 05/01/2004 05/01/2004 - 06/01/2004 06/01/2005 - 07/01/2005 07/01/2005 - 08/01/2005 08/01/2005 - 09/01/2005 09/01/2005 - 10/01/2005 10/01/2005 - 11/01/2005



Tuesday, October 18, 2005

I will survive

At first I was afraid
I was petrified
Kept thinkin' I could never live without you by my side
But then I spent so many nights
Thinkin' how you did me wrong
And I grew strongAnd so you're back from outer space
I just walked in to find you here with that sad look upon your face
I should have changed that stupid lock
I should have made you leave your key
If I'd've known for just one second you'd back to bother me
Go on now, go walk out the doorJust turn around now('cause) you're not welcome anymore
Weren't you the one who tried to hurt me with goodbye
Did I crumble
Did you think I'd lay down and die?Oh no, not.I.
I will survive
Oh as long as I know how to love I know I'll stay alive
I've got all my life to live
I've got all my love to give and I'll survive,
I will survive. Hey hey.It took all the strength I had not to fall apart
Kept trying' hard to mend the pieces of my broken heart
And I spent oh so many nightsJust feeling sorry for myself.
I used to cry
But now I hold my head up high
And you see me somebody new
I'm not that chained up little person still in love with you
And so you feel like droppin' in
And just expect me to be free
Now I'm savin' all my lovin' for someone who's lovin' me
Go on now..

Arghhh.....yezzaahhhhhh....bestnya menggeliat ni.
I think I should move on, and thanks to mimirinie for your advice. I need to focus a lot of things.
Anyway, baru aku perasan yang hidup aku ni terlalu kebergantungan dengan my previous life dengan Abang D, apa benda aku nak buat pun cam aku takut-takut, tapi ntah la...bodoh la aku ni.

So, sekarang ni like dah setahun aku keje kat company ni. There are a lot of things that I need to achieve. Anyway, aku dah beli rumah untuk diri aku sendiri. Walaupun aku bakal menanggung bebanan hutang yang bakal menggugat sistem perbelanjaan aku for the next 30 years. Tapi aku tak kisah, coz it will actually control my uncontrollable habits of spending.

Kalau nasib aku baik, aku akan mula berpindah rumah baru aku somewhere next week. Yeah, dekat sangat dah dengan raya kan....

Kenapa aku tak nak tunggu lepas raya?

Sebab aku tak sabar-sabar. Banyak dah barang yang aku beli, cuma kedai je yang belum antar gi rumah aku.

Itu hidup aku dari segi materialnya. Dari segi sosial dan love life aku....still pathetic.
Walaupun aku baru je 24 tahun, tapi aku rasa macam dah diambang pre-menopausal syndrome.
Aku dah tak rasa stim tengok mamat-mamat yang comel, yang hensem yang menarik....
Start bulan posa yang mulia ni, aku hebat dan kencang berdating dengan orang. Almost everyday aku jumpa orang, tapi non of them really makes my heart pumping. Demmit!

Ada bile aku jumpa yang ok, demanding tahap dewa dewi. Aku yang tergedik gedik nak kat aku, aku plak macam buat buat demanding walaupun aku tidak begittew. But, I can say that I am really looking for guys that are 27 and above la. Younger? depends, walaupun anak ikan tapi matured and independent. I am all yours.

Bosannya dok ofis ni, besok la aku sambung citer. Aku ingat nak gi ngulor jap.

o o o o o o o o o o o o o o o o

Thursday, September 01, 2005

Big Mistake

It's been quite sometime aku dah tak update blog ni, bukan aku sibuk sangat, just aku malas sangat sangat. Nak kata tak de mende nak cite, macam macam aku leh cite.
Anyway, going to abang D hometown was unfruitful and a bad one. I did a mistake. A big one. I did not enjoy myself of the scenery ke...sunset ke tepi pantai tu, but ending up sobbing non stop.

Actually, I called him up that night, nasib baik dia answer call aku. Aku ingatkan nak jumpa dia, but I ended up got so frustrated until I got myself into tears. Rupa-rupanya abang D dah blah pegi balik kampung parents dia kat G. The very same day I arrived. Mann....this is not fair at all. Anyway, what to do, dah nasib aku macam tu.

Tetiba je aku nangis.

Aku kemas barang aku, aku terus duduk atas katil. Aku tak tau nak buat ape. Anyway, aku terus check out dalam pukul 10 malam, walaupun I have to pay full rate. Then, I am off to JB to my aunt's house. Around 11.30 aku sampai rumah dia, bile dia tanya je, I have to lie. Takkan aku nak cakap kat dia...

"Tadi pegi kampung laki, tapi dia plak tak de"

So, the most favourable answer that I could give was..

"Saje je, weekend tak tau nak pegi mana, so I came here. Lewat sikit sbb kat highway tu jam. Cuti sekolah kan..."

Thank god dia diam je. That means my answer is acceptable.


The next day, aku ajak cousin aku pegi jenjalan kat JB. Ntah la aku pun tak sure, coz she was the one who did the driving. Kat shopping complex mana ntah, I ended up buying myself Desperate Housewives DVD and few other. Murah gile. Kesemuanya baru 180 hengget. Compared to KL mau 2-3 ratus betul tak? Ntah la aku pun tak tau.

By noon dalam pukul 2 tu aku dah blah balik KL. Makcik aku ada gak tanya, tapi aku cakap, aku tak sihat (which was true!), terus aku balik.

On the way, masa dah sampai kat bandar T. Aku call abang D, lambat betul dia nak jawab...Masa aku cakap dengan dia pun nangis gak. Tapi keras betul hati dia, susah betul nak terima aku balik. Tapi statement yang paling aku tak leh lupa, when he said....

"Abang tak leh terima beby semula. I've made my decision. Beby pun dulu janji dengan abang gak, tapi beby tipu jugak. So, when I said I promise not to leave you, it doesn't mean anything. I think you have big problem. Cari la orang lain Bie. I don't want you anymore. Cukup la yang sudah sudah tu. I don't want to meet you."


No matter what I say, he doesn't want to accept.

Aku drive balik KL dengan lajunya macam air mata aku gak.

Start from today, walau macam mana pun aku sayangkan dia, I need to keep it up to myself. Tak perlu cite kat dia. Anyway, he took me for granted all these while. Dia tak penah sayangkan aku. Dia terima aku dalam hidup dia pun sebab dia sunyi. Aku tak penah curang dengan dia pun. Still...

Anyway, from now on, aku tak nak citer pasal abang D lagi, aku nak citer pasal idup aku sekarang.

o o o o o o o o o o o o o o o o

Friday, August 26, 2005

24th Birthday : Bored & Depressed

I've just turned 24th on the 23rd of August. Anyway, I am getting bored of myself. I think I dont wanna write my past history some more. It is time for me to write on something that's happening now and future. But there's something that I cannot get rid of - Abang D.

I've been trying and praying to forget him, but I can't. I know that I need to move on. But I can't. The harder I try, the more I love him. It's been a year and half already. God, please take away this feeling. Ketemukan aku dengan manusia lain.

Actually, I've tried to meet other people jugak. Tapi ntah la, satu pun tak lekat. I know that I need someone, tapi kengkadang aku pikir, apasal susah sangat aku nak suka dengan orang - balik balik si D ni jugak yang aku tunggu.

Selalu jugak aku fikir yang dia ni nak balik dekat aku. Lagi aku pikir, lagi jauh aku rasa dia lari dari aku. Kengkadang aku fed up. Tapi, lama kelamaan perasaan tu datang balik. Aku tak leh lupa dengan dia. Rupa dia pun tak leh hilang dari otak aku ni. Pesal aku sayang sangat dengan dia? This is not fair mannnn.....this is not fair.

Hari ni pun walaupun aku sakit sakit, dapat mc aku blah datang kat kampung dia kat johor ni cari dia. Dapat tengok rumah dia pun jadi la. Alih alih gelap la pulak. Diaorang gi mana? Waaa....sunyinyer aku kat sini. Walaupun idup aku sunyi kat KL, tapi kat sini lagi sunyi. I was hoping he is here. Leh aku ketuk ketuk pintu rumah dia kasi salam pastu buat muka innocent ala ala Damsel in distresss gituh. *silap silap ari bulan kena halau sekali lagi macam dulu*.

Aku sampai sini dah petang, dalam pukul 4. Terus check in kat Seri Malaysia. Koroq gile. Fridge dia bau kepam. Dah la pulak tu sume rooms dia dah taken. Cuma family room je ada. So I have to pay extra. Sometimes, aku pun terpikir gak, pesal aku ni bodo sangat??? Sanggup datang jauh jauh meredah hutan belantara kerana mamat ni? Dia tak suruh pun aku datang cari dia, belum tentu aku datang sini dia nak jumpa aku....betul tak? If dia baca blog ni, dah tentu dia akan cakap "Tau tak pe...". Last last aku juga besar kemaluannya. Gi mana sih??? Aku udah buntu ni.


Rasa rasa korang la kan....patut ke aku call dia? Rasanya nak ke dia layan aku?

Anyway....aku berhenti sandiwara semasa aku sekejap. Esok pagi aku sambung balik. OK?

o o o o o o o o o o o o o o o o

Sunday, July 31, 2005

3/4/2003

Aku masih ingat lagi tarikh ni. 2 perkara penting berlaku. Yang pertamanya, hari nikah abang aku. Bosan gile aku kat kenduri tu. Tak buat kat kampung aku pun. Buat kat rumah member kakak ipar aku. Kat gombak. Anyway, masa kenduri tu, macam macam citer yang tak sedap didengar. Ada makcik yang ala ala keypoh macam dalam drama melayu muncul dengan mengatakan, kenduri ni buat serba kekurangan ni sebab family pengantin lelaki tak nak buat kenduri sbb menantu diaorang ni cina. Pasal tu buat macam tu. Cett....tak guna punya makcik. Tak sangka aku dalam dunia ni....ada jugak orang macam ni. Tak usul periksa terus buat cerita drama swasta dia.

Sebenarnya, abang aku nak kawin cepat sangat. Walaupun mak aku suruh abang aku tangguh until end of the year. Dia tak mo. Nak jugak kawin. So...kenduri kat rumah kitaorang tu....ditangguhkan sehingga hujung tahun.

Anyway, kat kenduri tu...we all didn't stay lama sangat, coz panas sangat. Pastu aku sakit hati lagi dengan suara suara orang yang bercerita. Tapi aku sedih sangat abang aku bernikah macam tu. Bukan apa...daif sangat. Tapi tak kisah la....nanti mak aku mesti buat grand gile wedding abang aku nanti. Tunggulah....

So lepas everything selesai. Aku pun lepak kejap dengan family aku sbb diaorang nak terus ke rumah aku before balik ke Perak. Diaorang mandi dulu, sembahyang dulu, tidur kejap and siap siap, lepas maghrib diaorang bertolak terus ke Perak.......

Aku kembali semula ke dunia asal aku. Loneliness. Aku masuk bilik, baring baring kejap. Pose pose comel atas katil aku, sambil tengok siling dan berfikir.....mana la D ni pergi eh? Kalau ilang tu terus lenyap cenggitu. Macam mana la aku nak cari dia?

Argghhh.....tension arrr pikir dia tu. Kalau dia ingat for sure dia call aku. Yang aku ni persal sangat bodo bangattt!!! 2 tahun dah berlalu. Bukan tak de orang nak kat aku. Tapi masalahnya aku keep comparing dengan D. Dan selama tu jugak la, aku tak boleh jatuh cinta dengan orang lain. Jumpa dengan orang tu still, but bila orang tu nak "bermesra" dengan aku. Bulat bulat aku tolak walaupun body mantap....muka ensem. Terus terang aku tak berminat. Seolah olah hati aku dah tertutup dengan orang lain. Lagi pun aku tau, orang nak kat aku bukannya nak buat steady, buat main main je. Macam kucing parsi main dengan tikus. Kais kais, agak agak dah tak best, dia tinggalkan aku je kat tepi almari.

Aku malas nak fikir la. Kalau ada...ada la...kalau tak de aku pasrah je la. Aku bingkas terus ke bilik air. Mandi kejap, sambil nyanyi lagu Ziana Zain...boleh? Heheheh...memang feveret aku dari darjah 4 lagi. Lepas mandi, dah siap pakai baju tidur cantik cantik....hehehe....aku pun berbaring depan TV tengok cite apa ntah.

Sekali....henpon aku bernyanyi nyanyi dengan riang sekali....rupa-rupanya sms je.

Smsnya berbunyi begini...

"Did you call me last week while I was away?"

Eh eh..syaitan mana ni yang kasi aku sms ni????

Aku terus dial nombor tu.

Tut...Tut...

tak sampai 2 kali dah ada orang jawab.


D : Hello...

Aku : Ye....sape tu?

D : You called me last week when I wasn't around....

Aku : Who? I didn't recognize you ( Tapi dalam hati aku dah tau sape...tak mungkin aku boleh lupakan suara tu)

D : Ini I la....D....

Aku : Ohhh...ye ke....bile balik dari London?

D : Semalam....abang ipar I kasi tau ada orang call....ini yang I call balik...Apahal..?

Aku : Saje je call....lama tak dengar cite...sihat? Bf macam mana?

D : Ok je...dah makan?

Aku : Belum..ingatkan nak kuar makan jap lagi....lapar la....(penipu...aku dah makan tadi kat kenduri...kenyang gile)

D : Ok...pegi dengan sape?

Aku : Sorang kot. Nak jumpa ke? Kita gi makan sama...

D : Ok la. Jumpa kat depan kedai mamak PJ Hilton. Pukul 10...

Aku : Ok see you there.


Click....Talian dimatikan...


Sekarang baru pukul 8.30....lamanya lagi nak pukul 10. Hmm....malas la nak dress up...nak gi mapley je ni. Pakai shorts dengan t-shirt dah la. Seronoknya....rindu la....


Tak tahan lagiIngin berteduh
Berjuta kata ingin ku ucap
Sama kau pergi
Tak ada lagi
Teman dalam sepi ku
Pulang dan dekap

Wajah yang murung
Sepi hatiku
Ingin ku sapu
Sepiku hilang
Saat kau hadir
Menepis semua gundah
Bisakah engkau menundukkan wajah

Coba berfikir dari sisi ku
Pernahkah engkau merasakan rindu
Sampai menggigil seperti ku ini
Jarak membentang tak urungkan niat

Menanti kekasih setianya aku

Melly Goeslow - Tak Tahan Lagi






o o o o o o o o o o o o o o o o

Busy week

Macam biasa seperti minggu-minggu yang lepas, aku banyak habiskan masa kat kampung. Hari jumaat je, aku cau balik ipoh after office. Dah tak ada apa yang aku cari kat KL ni lagi. That means, gaji aku tiap tiap bulan habis kat situ je la. Tapi nak wat camne.... dari aku dok KL, dok melangut je. Member? Nada! Non! Tak ado! Kengkawan kat office? semua yang tua tua dari aku....tak de yang muda or sebaya....yang sebaya kebanyakannya contract dah habis...so dah berambus gi mana ntah, aku je yang permanent kat company tu. Aku ada gak baik dengan dua tiga orang kat office tu. Tapi almaklumlah....sume dah kawin, pangkat pakcik pakcik and makcik makcik....so...pepaham la kan....

Anyway, I've just go to know this kid. Amazingly he's very sincere about his life. He's not ashamed of what he is. He can actually tell people about his personal life. Banyak betul masalah budak ni. Yang buat aku suka dengan dia, he reminds me of myself. Very independent, kalau boleh sume masalah yang dia hadapi dia nak selesaikan sendiri. By the way, he looks matured than his real age. Baru 21 tahun. Tapi rupa dia macam 25 macam tu. Hensem plak tu. Tapi selalu complaint muka dia tak ensem la....idung kembang la, itu la ini la. To me he's perfect. Aku dah keluar dengan dia about twice kot. But we'll see how things goes. Betul tak?

****************************************************************************************************************

Call

Sesudahnya class Encik Jai, aku dapat tau kelas aku petang tu cancel. Alhamdulillah, boleh la aku balik awal, tengok cite Pang Ako Sa'yo tu. Dengan pantas sekali, aku terus menuju ke kereta aku. Selaju 130km/h aku memandu pulang ke rumah aku yang kat Damansara tu. Sampai je rumah, kat Astro tengah tunjuk citer X-Men.

Tetiba, memori silam aku kembali menerjah kepala hotak aku ni. Memori 2 tahun lepas. Masa mula-mula aku date dengan abang D. Lepas gi bukak puasa, terus kitaorang gi KLCC tengok wayang citer X-Men tu. Masa kat dalam panggung, aku try la goda dia sikit sikit. Tolak kaki dia kat dalam panggung. Cettt....mamat ni tak de respon plak. Jual mahal plak tu. Anyway, aku ni jenis manja sikit. Kalau tengok wayang mesti pegang tangan. Opsss...dah dah dah....tak perlu cerita itu semua. Penat arr nak citer balik.

Meh kita sambung.....di mana yach? Oh ya....citer X-Men kat Astro yer???

Hmm...aku pun ambil telepon hikmat aku tu. Dial la no tepon abang D. Cett...

The number you have dial is not in service. Please dial again

Lerrrrr...(macam iklan hotlink tu) Perempuan simpanan dia lagi.

Aku dial nombor satu lagi tu.

Nombor yang anda dial tiada di dalam perkhidmatan. Terima Kasih.

Tak po. Eden ado nombor yang lagi satu ha. Lesen besar punya nombor. Nombor opis.

Tut....tut....

Sekali ada minah mana ntah yang menjawab.

Hello?

Aku jawab. Can I speak with D please?

Minah tu plak jawab. I am sorry, he's no longer with the company.He left about a month ago.

Aku tanya dia lagi. Oh really? Do you know where can I reach him? As non of his mobile number is valid.

Minah tu reply....Sorry I can't help you on that. We do not keep ex staff's numbers when they left. *Click*

Punah harapan aku. Tetiba air mata menitis....

Mana lah aku nak cari mamat ni? Dia mmg dah lupakan aku ke?

Aku pun belek punya belek phone aku yang dah dekat nak buruk tu. Saje aku go thru nombor nombor telefon yang ada. Tetiba.....ada plak satu nombor lagi yang aku tak try.
Aku pun terus tekan butang dial.

Tut....Tut....
Tut....Tut....

ish lama plak aku nak tunggu ni...

Tut...Tut...

Suddenly, there is people answering. (Nada melayu sikit)

Suara : Helo?

Aku : Hmm...hello...D ke tu?

Suara : Hah? sape?

Aku : D ke tu? (Pokak ko apo?)

Suara : Bukan...ini abang ipar dia....dia tak de...pegi London...minggu depan balik.

Aku : Oooo....cenggitu....tak pe la...nanti saya call balik. Boleh pakai nombor tepon ni lagi ke?

Suara : Boleh...ini nombor dia. Abang pakai kejap je ni sampai dia balik...

Aku : Ok la...terima kasih. Assalamualaikum

Suara : Waalaikumsalam. Bye..

Musykil la pulak eh....apasal suara abang ipar dia sama dengan dia. Nak tipu aku kot? Opps..ada sikit skeptikal disitu.


Masa berlalu.....

bersambung...





o o o o o o o o o o o o o o o o

Tuesday, July 26, 2005

It's been like two weeks already I haven't slept properly. Asyik terganggu je. Sikit-sikit mamat tu muncul dalam ruang legar kepala aku ni. Bila dah terlena je, dia muncul. Apasal aku tak boleh lupakan dia??? Why why?? porque??? Arghhhh......


Dah lama dia tinggalkan aku, setahun lebih dah... Tapi apecal (apasal) dia still lagi dalam hidup aku? Bukan aku tak jumpa orang lain, ada la dalam 3-4 orang jugak... tapi satu pun tak melekat. Banyak songeh la, demanding la, perasan yang tersangat over la, tak pun aku yang poyo. Memang aku poyo pun, kalau aku dah tak suka, macam macam mimik muka aku buat. Sekarang ni entah la, aku tak boleh bertoleransi dengan perangai orang yang mengada-ngada, tak kira la ensem ke...tak ensem lagi lah kan, agak rasa dah terlampau over, baik aku angkat kaki.

Aku sudah tidak percaya padamu lagi,
Lebih baik aku segera angkat kaki,
Aku benci benci pada dirimu
Aku bosan bosan pada dirimu

Serious, aku benci orang macam tu. Mungkin dia masih lagi berada dalam hati aku...

******************************************************************************************

Flashback.......


Dah nak dekat 2 tahun aku sewa kat sini. Lama jugak kalau dibandingkan dengan rumah-rumah yang aku sewa dulu. Paling lama pun 3 bulan. Semua rumah sewa yang aku tinggal dulu macam tak best. Kalau dibandingkan dengan rumah yang aku tinggal ni, walaupun mahal, selesa. Bilik yang aku tinggal ni mahal jugak. RM350 sebulan tak masuk api + air. Tapi aku tak kisah. Janji selesa. Walaupun jauh dari kelas aku suka. Tapi satu je, rumah ni seram sikit. Mungkin rumah lama kot. Tapi aku tak kisah langsung, janji privacy aku dijaga rapi. Yach??

Hosmet aku jarang ada rumah, selalu outstation, so aku apa lagi, raya Hindu, Cina macam macam raya la aku kat rumah tu. Sebab aku leh tido kat family area tu, sambil tengok tv. As usual, at the end of the day, tv tu pulak yang tengok aku sambil tersengih sengih Rosalinda tengok aku. Tak pun Yna dalam cite Pang Ako Sa'yo tu.

Hosmet aku kelakar sikit. Ada dua orang sebenarnya. Mat dengan Am. Diaorang ni couple dulu. Bile dah bergaduh bercerai berai, jadi kawan. Best fren plak tu. Kalau sorang ni susah, sorang lagi ni tolong. Ok la kot...

Sepanjang dua tahun aku dok rumah diaorang ni, mmg best. Sbb diaorang ni otak gila-gila cam aku. Cuma diaorang ni extereme sikit. Tiap-tiap malam bawak balik kengkawan baru. Aku je tak leh buat cam tu. Nanti orang kata dah la menumpang, tak sedar diri pulak tu.

Hidup aku macam biasa, pegi kelas balik kelas. Itu je la. Tak de yang speselnyer ponnnn... Bopren?? Hahaha....tak ada pon (ke aku masih tunggu dia?). Sape la yang nak kat aku ni. Rupa tak seberapa, duit lagi la tak de. Kalau time banyak duit tu pun, kalau ada keje-keje cataloging sikit. Tak pun tiba masanya PTPTPU masuk. Kaya la kejap.

Anyway, sejak dua minggu ni aku asyik termimpikan dia. Aku mimpikan dia almost everyday. Mungkin aku rindukan dia kot. Tak pe la, besok masa kelas Networking aku call dia kat office la. Malam tu macam biasa, aku kena telan senokot dulu. Kalau tak besok aku tak berak la punya.

bersambung...



o o o o o o o o o o o o o o o o

Tuesday, June 28, 2005

Hello people, it's been a year plus that I've not been updating my blog. Since I've gain back my confidence and true self again (not 100% really), I think I should share my thoughts and feelings....feeelinggssss again with you guys.

Anyway, mari kita bertukar semula kepada bahasa ibunda yazzzz......tergeliat lidah dan juga jari-jemariku menaip dalam bahasa orang putis nis....

Sejak setahun berlalu, macam macam dah berlaku dalam hidup aku ni. Yang baik ada, yang buruk pun ada. Yang baiknya biasalah tak banyak, aku sudah bergraduasi (betul ke eja macam ni?? dah telah bekerja dengan salah sebuah syarikat swasta yang tidak kurang terkenalnya, yang paling penting, syarikat bumiputera. Tapi, part yang paling kelakarnya, aku start keje masa aku tengah final exam. Nak buat macam mana kan....dah rezeki bangau.

Jiwa aku tengah contemplating ni, sama ada aku nak menulis cerita kesinambungan aku dengan abang D or citer pasal sekarang ni?

Para pembaca sekalian, sila berikan AFUNDI anda...talian SMS dibuka sekarang (tulih je kat comment bawah tu....pree je deknon....).

Cau cin cau....

o o o o o o o o o o o o o o o o

Monday, May 10, 2004

Sorry for the long pause...
Btw...I had this test last night...and I wanna share the results with others here....

gold heart
Heart of Gold


What is Your Heart REALLY Made of?
brought to you by Quizilla


o o o o o o o o o o o o o o o o